24 Ocak 2014 Cuma

Spor İyidir. Beyne Kan Gider.



                  Spor yapmak, özellikle siyasetçiler için, hayati önem taşıyan bir aktivitedir. Bütün bir günün, ayın, yılın yorgunluğunu ve stresini atmak, bünyeye ve zihne iyi gelir. Fakat AKP’li vekiller spor yapma işini, meclis tatile girdiğinde, meşhur Kızılcahamam kampında düz koşu ve az buçuk açma germe hareketleriyle icra ettiklerinden, vücutta biriken elektriği yeterince atamıyorlar. Haliyle atılamayan elektrik bütçe-plan tartışmalarında, komisyonlarda, bazen ince bir latifeden, bazen ise sert bir eleştiriden ortaya çıkıyor ve sahalarda görmek istemediğimiz hareketleri görüyoruz. Bu hareketler uçan tekme, yumruk, ipad fırlatma, itme, kakma...
                  Peki sayın AKP’li vekiller neden fiziksel güç kullanmaktan çekinmiyorlar? Çaresiz dertlerinin sebebi belli, söylemlerinin, siyasetlerinin, fikirlerinin istediklerini almada yetersiz kalması. Öyle ki bu basiretsizlik, meclise her taşındığında, kavganın, gürültünün kaçınılmaz olduğunu görebiliyoruz. 10 küsür yıllık iktidarın, bu on yıl içerisinde gram bir şey öğrenememesi de ayrı bir konu. Fikir abilerinin AKP’ye verdiği desteği çektiği son bir yıl içerisinde, dış politikadan yerel gündemlere kadar AKP’nin yaptığı hareketlerin aleni ahmakça olduğunu görememesinden doğal bir durum olamaz diye düşünüyorum. An itibariyle dış mihrak, faiz lobisi gibi Türkiye siyasetinin acil durum butonu olan öğrenilmiş çaresizliğin kullanılmasının sebebini anlamışsınızdır. E böyle bir durumda yapmak istediklerinin fikri ve siyasi karşılığını bir türlü bulamayan Zeyid Aslan önderliğindeki AKP vekilleri, sokaktan meclise, kendisine karşı çıkan kim varsa dolaylı ya da bizatihi kendileri vur ha vur diyerek bastırmaya, sindirmeye çalışmaktadırlar. Bu olayın önemli dakikalar mahiyetinde analizini yapmak gerekirse, AKP’li vekiller öncelikle kendilerine yöneltilen suçlamayı, bu suçlamayı yapanın, muadili bir suç işlediğini söylemeleriyle işe başlarlar. Yemez ise, konuyla alakası olmayan bir taraftan vurmak, dediğimiz “ad hominem” yöntemiyle devam ederler. O da yememişse, en son küfür ve ardından gelen fiziksel müdahaleyle muhalif sesi teknik anlamda nakavt ederek, o gün ki oturumu kapatıp huzur içerisinde evlerine dönerler.
                  İşte bu yüzden başta söylediğim gibi AKP’li vekillere her akşam spor yapmalarını öneriyorum. Oturun siyaset öğrenin desem pek bir faydası olamayacaktır diye düşünüyorum.           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder