4 Şubat 2014 Salı

Herkes Korkar Ali İsmail Korkmaz

Dün yine ülkemde hukuk komedisi izledik. 8 ay önce öldürülmüş Ali İsmail Korkmaz’ın davası, bazı hükümlerin yerine getirilmesi/sağlanması için 12 Mayısta devam edilmesine karar verilmiş. Karar almadaki basiretsizliğimiz çok şükür bürokrasinin işleyişinde bizimle değil de, prosedür gereği olan her şeyi yapabiliyor savcılarımız.
Öncelikle şu soruyu sormak istiyorum. Ortada videoya kaydedilmiş bir cinayet varken, nasıl olurda bir savcı, davanın daha sağlıklı ve hızlı ilerleyebilmesi için, tüm delilleri (alınan kararlarda olan, telefon sinyalleri, görüntüde ki kişinin teşhisi, adli tıp raporları, tanıklar ve hatta video görüntüleri) nasıl masasının üzerinde hazır halde beklemez? Bu komedinin ilk kısmı oluyor.
Gelelim ikinci kısmına. Yetkili Mahkemeye önerimdir, lütfen Mayıs ayına kadar tutuklu olanlara balık yağı yedirin unutkanlığı, alıklığı alır götürür. Daha neden tutuklu olduğunu bilmeyenden, kendisine emir veren amiri tanımayana kadar unutkanlık semptomları gösteren vakalar var. Muazzam bir pişkinlik ve yalancılıkla sorulan her soruya hatırlamıyorum diye cevap veren polisler ve polislerin kendilerine yaptığı baskı sorulunca susma hakkımı kullanıyorum diyen siviller, gerçeğin tüm gerçekliğiyle karşılarında durduğunun farkındalar.
Gelelim üçüncü ve son kısmına. Sanıklardan Ebubekir Harlar, vicdanına ve onuruna yenik düşmüş olacak ki, görüntüleri an be an doğrulayan ifadeyi veriyor. Ali İsmail’i öldüren dayağı atanların, Mevlüt Sandoğan, Ramazan ve İsmail Koyuncu, Muhammed Vatansever olduğunu çat diye söylüyor, işte işin komedisi burada başlıyor. Mahkeme, -Sanıklar arasında menfaat çatışması olduğuna, bu nedenle her sanığın ayrı bir avukata temsil edilmesine…” kararını alarak “bu pisliği nasıl örteriz” adına üçlü salto atarak günü tamamlıyor.
İşte böyle bir tiyatro izledik dün. Allah Ali İsmail’in önce ailesine sonra biz sevenlerine sabırlar versin. Türkiye’de hukukun orta malı oluşunu sağlayan AKP-Cemaat işbirliğine bir kez daha şükran ve saygılarımızı sunarız. 5 Şubat (yarın)’da Mehmet Ayvalıtaş’ın Kartal’da mahkemesi olacak. Bakalım, devam filmi ilki kadar komik olacak mı?

Son olarak “Elbet bir bildiği vardır bu çocukların, kolay değil öyle genç yaşta ölmek”


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder